5 de març 2013

POTENT ERUPCIÓ SOLAR

S'ha detectat una potent erupció solar aquesta matinada del dia 5 de març. Aquesta erupció s'ha produït a les 4:34 i ha durat uns 147 minuts.

Els especialistes diuen que, des de divendres passat, es podia veure una taca al cel produïda pel començament d'aquest fenomen tan espectacular. L'esclat produït, de la classe X, l'erupció més potent mai produïda des dels nostres dies, només ha perjudicat al Sol, Venus i Mart, no ha tocat la Terra, però una petita fracció de plasma pot fer que la Terra tingui greus problemes.

Els especialistes adverteixen que al cel es podrà veure una Aurora en les properes nits. El Satèl·lit Solar Dynamics Observatory (SDO) ha observat raigs ultraviolats a l'astre.

Els experts de Space Weather Prediction Center diuen que es poden produir altres fenòmens com aquest tipus, ja que la taca produïda pel sol es va movent en direcció a la Terra, però sense cap risc per als humans. El sol està en la seva màxima activitat solar, ja que es compleixen els onze anys del seu cicle. S'espera que durant el 2013 el Sol augmenti la seva capacitat.


Mabel Torres
2ón Eso A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada