19 de març 2013

EXCURSIÓ AL ''BONÀREA''


2ón ESO A
  El dijous passat, dia 14 de març, el curs de segon d'ESO de l'institut escola Sant Jordi va anar de visita a la fàbrica del BonÀrea, situada a Guissona. Varen sortir amb l'autobús a les 8:00 del matí, dirigint-se cap a la primera parada, on els alumnes i professors esmorzaren. Era un bar d'un camp de golf que pertany a la cooperativa agropecuària.
Ben esmorzats, es dirigien cap a la fàbrica, on una guia els ensenyà el funcionament de cada sala. Varen fer la visita dalt d'un tren que recorria els passadissos de l'edifici.

2ón ESO B
La Corporació Alimentària Guissona S.A. és una empresa molt gran, amb més de 4.000 treballadors, 400 camions i 400 botigues. I més de 1.200 famílies de grangers que treballen per ells. A la fàbrica elaboren productes amb diferents animals de granja: pollastres, xais, vedells, porcs, galls dindis, picantons i guatlles. Com a curiositat direm que cada dia maten uns 100.000 pollastres i 5.500 porcs!

En sortint, varen anar a donar un volt al poble de Guissona, on hi havia el mercat setmanal dels dijous, prop de la plaça de l'Església.

Un cop eren tots a l'autobús, van tornar cap a BonÀrea, perquè l'empresa els va convidar al seu restaurant (''self service''), on cadascú va agafar lloc a la seva taula i es va servir. Tothom es va cuinar el seu menjar i es va esbargir fins a l'hora de marxar. Després van parar a Calaf, allà on viu l' Imma, la seva professora de matemàtiques, que els va explicar la història del nucli antic del poble. Quan van arribar a l'institut, van agafar les seves coses i tots varen marxar a casa seva. Va ser un dia molt maco i distret, tot i que algunes estones feia un vent molt fred.
  
Tots els de segon davant l'Església de Guissona


Èric Plana
Joan Guitart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada