|
2ón ESO A |
|
El dijous passat, dia 14 de
març, el curs de segon d'ESO de l'institut escola Sant Jordi va anar
de visita a la fàbrica del BonÀrea, situada a Guissona. Varen
sortir amb l'autobús a les 8:00 del matí, dirigint-se cap a la
primera parada, on els alumnes i professors esmorzaren. Era un bar
d'un camp de golf que pertany a la cooperativa agropecuària.
|
Ben esmorzats, es dirigien cap a
la fàbrica, on una guia els ensenyà el
funcionament de cada sala. Varen fer la visita dalt d'un tren que
recorria els passadissos de l'edifici.
|
2ón ESO B |
La Corporació Alimentària Guissona S.A. és una empresa molt gran, amb
més de 4.000 treballadors, 400 camions i 400 botigues. I més de 1.200 famílies de grangers que treballen per ells. A la fàbrica elaboren productes
amb diferents animals de granja: pollastres, xais, vedells, porcs,
galls dindis, picantons i guatlles. Com a curiositat direm que cada dia
maten uns 100.000 pollastres i 5.500 porcs!
En sortint, varen anar a donar
un volt al poble de Guissona, on hi havia el mercat setmanal dels
dijous, prop de la plaça de l'Església.
Un cop eren tots a l'autobús, van tornar cap a BonÀrea, perquè l'empresa els va convidar al seu
restaurant (''self service''), on cadascú va agafar lloc a la seva taula
i es va servir. Tothom es va cuinar el seu menjar i es va esbargir
fins a l'hora de marxar. Després van parar a Calaf, allà on viu l'
Imma, la seva professora de matemàtiques, que els va explicar la
història del nucli antic del poble. Quan van arribar a l'institut,
van agafar les seves coses i tots varen marxar a casa seva. Va ser un dia molt maco i distret, tot i que algunes estones feia un vent molt fred.
|
Tots els de segon davant l'Església de Guissona |
Èric Plana
Joan Guitart
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada