5 de febr. 2013

L'ESCOLA SANT JOSEP DE NAVÀS REP UN PREMI: ENTREVISTEM LA FINA VENDRELL




Un grup d'alumnes de "Revista" hem anat a parlar amb la Fina Vendrell, mestra de l'Escola Sant Josep de Navàs, amb motiu d'un premi que han concedit al centre.

-Hola! Som de l'Institut Escola Sant Jordi i venim a fer-vos una entrevista sobre el premi que han atorgat a la vostra escola. Primer de tot, felicitats!

-Quin premi heu rebut i per quin projecte?

+És el premi nacional pel projecte telemàtic eTwinning que es diu “Gold rules of good behaviour” que vol dir “Normes d'or per a un bon comportament”. També he de dir que, per poder optar a aquest premi, primer vàrem haver de rebre els segells nacional i europeu, el passat mes de setembre, que són uns certificats de qualitat. A la foto podeu veure els nens i nenes del projecte mostrant-los a la mà.

-Esteu orgullosos d'ell?

+Sí, és clar, estàs content d'haver dut a terme el projecte. És molt important que els alumnes hagin gaudit del mateix.

-Quin és l'objectiu d'aquest treball?

+ Els objectius han estat que es millori l'anglès, treballar sobre la bona conducta i que es faci ús de les eines 2.0, eines TIC. Totes les activitats estan penjades en una web perquè siguin visibles en totes les comunitats d'Europa.

-Amb quin altre país l'heu compartit, el Projecte?

+Amb una escola de Polònia, la Tadeusz Kosciuszko de Gebice. La mestra responsable del projecte era la Irena Glowinska. Aquest projecte el podien fer dues o més escoles; en el nostre cas érem dues.

-Com us comunicàveu?

+Sempre en anglès. Amb videoconferències, xats, e-mails o skype. En algunes escenes també hem filmat els pares a casa.

-Els ha costat, als alumnes, aprendre l'anglès?

+Bé, us costa a vosaltres? L'anglès és un mitjà de comunicació, per tant, el fèiem servir de manera que les classes d'anglès els motivaven i no s'adonaven de la seva dificultat.

-De quin curs són els alumnes que hi participaven?
+De sisè de primària, que en aquest moment ja fan 1r. i 2n d'ESO, ja que el Projecte durava dos anys, que és la màxima durada, o sigui que l'han dut a terme els de sisè dels dos darrers cursos.

-Quan us donaran el premi, qui organitza l'acte i on?

+El 13 de març, a Madrid. Cal dir que només dos centres a tot Espanya han obtingut el premi en la categoria de 0-11 anys: un de Canàries i el nostre. Després, els dies 14 i 15 de març, es celebra la conferència anual europea de projectes eTwinning a Lisboa. Organitzen aquests actes el Servei Nacional d' eTwinning i el Servei Europeu d' eTwinning.

-Sabeu en què consisteix el premi?

+Bé, és material escolar, però ens han dit que més que res és el reconeixement i l'oportunitat de assistir a la conferència de Lisboa.

+Qui anirà a recollir-lo?

-Jo mateixa. De fet, només puc assistir-hi jo. Aniré també a la conferència de Lisboa.

+Ha costat guanyar-lo, hi heu dedicat moltes classes?

-Guanyar-lo no ha costat. El projecte ha costat en si mateix, perquè necessita esforç, constància, estar motivats i tenir ganes de fer-lo, ja que ningú no t'hi obliga. A mi, de fet, no m'hi ha obligat ningú, m'ha vingut de gust de fer-lo i als nens també. Penso que van estar motivats. De dedicació, molta. Penseu que aquí a l'escola n'hem fet un 40% i, la resta, a casa. A l'escola només hi utilitzàvem, en el projecte, les hores d'anglès que pertoquen. Vam anar penjant les activitats a l'eTwinning.

+Heu fet amistat amb els polonesos?

-Sí, molta. La veritat és que els de Polònia ens deien si els podíem visitar, però, és clar, sabem que això a primària és impossible.

+Us ha agradat aquesta experiència?

-Sí, sempre coneixes nous mons, veus noves maneres de fer les coses. Als nens tot això els interessava molt. Ells sempre deien: ”Va, que hem de fer això, una videoconferència...” Però clar, amb l'horari i costums diferents s'adonaven que molts cops no coincidíem. Així, per exemple, dèiem: "anem a connectar-nos...però ei!, no podem... perquè allà avui és festa"

+La tornareu a repetir?

-No, no tornarem a fer el mateix projecte, en tot cas en farem algun altre de nou.

Doncs res més, Fina. Moltes gràcies per haver-nos rebut en un despatx de la teva escola i enhorabona per aquest premi. Fins una altra!

- Moltes gràcies a vosaltres pel vostre interès i cordialitat.

Elisabet Berruezo, Mònica Pérez, Núria Riu i Ainoa Santías






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada