5 de febr. 2013

ANALITZANT ELS ALIMENTS

Els alumnes de segon d'ESO aquests darrers dies hem estat treballant els aliments, dintre de l'assignatura de Pro-jectes (Com ja sabeu: ciències naturals integrades amb tecnologia i el complement de les ciències socials). Per això hem fet diverses experiències al laboratori, per tal d'analitzar els nutrients que porten aliments bàsics com el pa, la llet, els ous, les patates, etc. Així hem pogut detectar si un aliment porta sucres com la glucosa, la lactosa o la sacarosa (sucre de cuina), o si porta hidrats de carboni com el midó, o bé greixos o proteïnes. Hem fet servir els primers materials de laboratori de què podem disposar ja en els mòduls de secundària, donat que el centre és nou i de mica en mica hem d'anar "construint" aquest laboratori.       
                                                                                 

Així, hem utilitzat productes i reactius químics i materials com calefactors, tubs d'assaig, vasos de precipitats, vidres de rellotge, comptagotes i altres.
                
                    Olga Garcia
                    Roger Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada