29 de gen. 2013

DE NOU, BARACK OBAMA

Barck Obama ha pres possessió del seu segon mandat com a president dels Estats Units aquest dilluns dia 21 de gener de 2013 a la Casa Blanca.
El principal moment de l'acte ha estat el jurament en el càrrec, formulat segons el ritual preceptiu i amb el gest de la seva mà esquerra estesa sobre dues bíblies.

Obama es trobava davant d'unes vuit-centes mil persones. A més de tots els membres del protocol, la seva esposa, fills i altra família, va comptar amb nombrosos polítics representants de bona part del món.
Seguidament a la presa de possessió, el president va proclamar un discurs en  què va fer referència a la gran importància que tenen els Estats Units d'Àmerica en front de tota la terra.
Va afegir a allò dit anteriorment que "ara, més que mai, hem d'estar units com una sola nació i un sol poble".
També va posar especial èmfasi en els esforços que s'hauran de fer per mantenir la seguretat i la pau en el món i, per sobre de tot, refusar amb tots el mitjans la guerra que moltes vegades destrueix sense raó.
A continuació va dir que en aquest nou mandat es preocuparia de la crisi econòmica que afecta gran part dels humans.
Com a mandatari del país més poderós del món es va comprometre que es preocuparia de la part del tercer món, que els seus habitants estan sotmesos a la fam i dient que és obligació de tots els països desenvolupats treballar perque tothom tingui un sostre per allotjar-se i pa per menjar.
Al llarg del seu discurs va ser interromput nombroses vegades pels aplaudiments de les persones que l'acompanyaven.

L'acte va ser transmès per la major part de les cadenes de ràdio, televisió i internet del món sencer, havent-se assolit unes audiències mai conegudes.

Anna Noguera
Redacció: Adrià Montagut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada