17 de gen. 2014

NOTÍCIA DE LA SETMANA : 3 NITS D'INCIDENTS A BURGOS

Des del passat divendres dia 10 de gener, cada nit hi ha hagut problemes al barri de Gamonal, a Burgos, concretament al carrer Victoria. Els aldarulls, provocats pels veïns del barri, on a part de les provocacions hi ha hagut també constants manifestacions, vénen a causa de la proposta acceptada (i ja en marxa constructora) de la construcció  d'un bulevar, cosa que suposa, entre d'altres coses, reduir de 4 a 2 els carrils destinats al trànsit i suprimir les places d'aparcament al carrer per construir un pàrking subterrani privat.Tot plegat costaria 13 millons d'euros, 5 més del pressuport inicial.

La majoria dels veïns del barri, en el qual habiten 60.000 persones, molts afectats per l'atur, ho veuen com una despesa inútil i prescindible. D'aquí vénen les protestes, en les quals demanen que els diners es poden fer servir per alguna cosa mes útil.

De moment, ja des del divendres, hi ha 40 detinguts, algun ferit i la policia hi ha intervingut, però són molta multitud.

El govern ha informat que no s'aturaran  les obres. Centenars de veïns s'han plantat aquest dilluns davant les obres i els treballadors no hi han pogut accedir.

Moha i Fàtima   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada