21 de maig 2013

DESTRUCCIÓ D'UNA PIRÀMIDE MAIA

DESTRUEIXEN UNA PIRÀMIDE DE MÉS DE 2.300 ANYS D'ANTIGUITAT PER FER UNA CARRETERA A BELIZE

Belize ha estat protagonista d'un gran escàndol. Una empresa constructora ha destruït una piràmide de la civilització maia, de més de 2.300 anys d'antiguitat. Les excavadores l'han enderrocat perquè volien aprofitar-ne les pedres per fer una carretera, segons ha explicat el cap de l'Institut d'Arqueologia de Belize, Jaime Awe.

El constructor ha al·legat desconeixement, però les autoritats han obert una investigació. I és que les màquines només han deixat una petita part del centre de la piràmide, que fins ara era una de les més grans del país.

El temple maia de Nohumul, d'on formava part la piràmide, data de l'època dels precolombins i les seves antiguitats es calculen en 2300 anys. Situada al nord del país, prop de la frontera amb Mèxic, Nohumul era el centre cerimonial maia més important de la regió.

No és la primera vegada que es destrueixen restes maies al país, segons anuncien els arqueòlegs. El professor britànic, Normand Hammond, en aquest sentit, ha assegurat: “La demolició de ruïnes maies per fer carreteres és un problema endèmic de Belize”.

Laura Comas
Redacció: Queralt Simon


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada